Selecteer een pagina

“Co-creëren is een veilige en doeltreffende manier om te leren en te groeien”

Voor Liz Marieke Schurink voorstellen

WAAR IS ‘VOOR LIZ’ BEGONNEN?

Mag ik je even kort meenemen naar waar dit allemaal begon. In 2013 nam ik het familiebedrijf Vernet Verzuimnetwerk over van mijn moeder. Ook daarvoor was ik al enkele jaren bezig met de thema’s verzuim en inzetbaarheid, onder andere als inzetbaarheidscoach. In januari 2020 heb ik Vernet verkocht aan PGGM. Na aanvankelijk een samenwerking traject te zijn gestart mondde dat uit in een verkoop. Het is een goede keuze geweest en ik kijk met veel plezier en trots op die Vernet periode. Samen hebben we daar vele zorg- en welzijnsorganisatie kunnen ondersteunen bij hun aanpak richting een lager verzuim en een betere inzetbaarheid.

In de laatste periode bij Vernet startte ik Vernet Online ernaast. Voor mij een plezierige stap om organisaties kennis te laten maken met de mogelijkheden van het online werken. We wilden online programma’s, een online vijfdaagse, podcasts en organiseerden online evenementen. Allemaal gericht op het vergroten van de inzetbaarheid van mensen te vergroten. Na de overname van Vernet Verzuimnetwerk was het praktischer om de naam Vernet Online te veranderen om verwarring te voorkomen. Daar werd Voor Liz geboren.

Inmiddels ligt de focus vooral op het thema menopauze en werk. Dat is organisch gegroeid. Nog steeds gericht op inzetbaarheid, werkplezier en eigen regie maar nu meer vanuit de blik op de menopauze en de arbeidspotentie van vrouwen van 40 +. En eigenlijk vind ik de naam VOOR LIZ nu beter passen dan ooit. LIZ is die vrouw van 40+ die haar eigen werkpotentie wil vasthouden, ook nu ze in de overgang is en ook als ze weer uit de overgang is. Misschien kan ze met haar nieuwe ontdekte kwaliteiten haar werkpotentie nog verder versterken!

WAT DOET VOOR LIZ?

VROEGER: Wij faciliteren, inspireren en leidende leiders in zorg en welzijn rondom het thema: ‘menselijk kapitaal’. Dat is vrij ras. Uiteindelijk gaat het erom hoe wij het vraagstuk ‘bemensing in zorg en welzijn’ zo goed mogelijk met elkaar, voor elkaar weten te boksen. Met als ultieme doel: enthousiaste, gezonde en gemotiveerde medewerkers.

NU: Ondersteunen van vrouwen van 40+ naar een gezonde werkpositie. Ook nu de overgang in zicht is of al lang is ingetreden of nu op de achtergrond is wil je als vrouw voor vol worden in het werk. Soms vergt het wat aanpassingen willen de menopauze brengt lichamelijke met zich mee. Mijn missie is om die menoklachten om te toveren naar menokrachten. Hoe precies? Ons platform menokracht komt hier om de hoek kijken. Op het platform leren vrouwen wat de overgang is, wat er aan overgangsklachten valt te doen, ze ontmoeten bondgenoten en maken kennis met diverse specialisten die werken in het werkveld van de overgang. Wil je meer weten dan kun je een gesprek aanvragen via de button op de homepage.

INTERVIEWS, RONDE TAFELGESPREKKEN, SURVEY

En waar ik met veel plezier mijn tijd in steek is het interviewen van vrouwen van 40+ die worstelen met klachten in hun werk. Elk interview levert me waardevolle informatie op. Al die verhalen bij elkaar maakt ook dat ik inzicht krijg ik wat er speelt. Die informatie delen vrouwen met overgangsklachten uit zichzelf niet heel snel. Het praten over de overgang op je werk is voor veel vrouwen nog taboe. Dat merk ik ook tijdens de ronde tafelgesprekken die ik voer bij organisaties. Het duurt echt zelfs voordat ze voluit durven te praten. Feit is dat na 2 uur rond de tafel de gesprekken een stuk losser zijn en dat er vaak een intiem gesprek ontstaat waar de vrouwen leren van mijn kennis en ook van elkaar. De kracht van peer-to-peer.

Naast de interviews bieden ook de ronde tafelgesprekken en de enquête die ik heb uitstaan ​​mij heel veel materiaal. En al die inhoud, anekdotes. ervaringen en kennis deel ik graag met jou! Binnenkort is de analyse naar de eerste toepassingen te downloaden op deze website.

WAAR IK IN GELOOF?

“Kennis delen en van elkaar leren is een groot goed dat ik voel stromen door al mijn aderen. Met elkaar kun je zoveel bereiken. Dat is mijn levensmotto. Door mijn jarenlange ervaring als adviseur / coach en daarna als directeur van Vernet Verzuimnetwerk is dat nog verder versterkt. Het is fijn om te mogen leren van je peers. Zet een aantal gelijkgestemden bij elkaar en ze vragen elkaar het hemd van het lijf. Co-creëren is een veilige en doeltreffende manier om te leren en te groeien. En met mijn ondernemende ervaring en mijn nieuwsgierigheid zie ik algemene mogelijkheden en deze creativiteit werkt heel aanstekelijk. Samen brainstormen over mogelijkheden, dat is puur genieten.”

Marieke Schurink

Contact

Mail

team@voorliz.nl

Even zoomen?

Wil jij weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Meer weten

Neem dan een kijkje op menokracht.nl